Vi är en del av livsmedelskoncernen Kavli Group som ägs av en stiftelse: O. Kavli og Knut Kavli´s Almennyttige Fond. Överskottet av vinsten från företaget går årligen till Kavlifonden och fördelas ut till välgörande ändamål.  

Svenska Kavli, O. Kavli AB, omsätter ca 900 miljoner kronor och har ca 225 anställda. 

Vår vision

Alla älskar Kavli

Vår vision har flera dimensioner: vår strävan efter att alla intressenter ska älska våra produkter och vårt företag, men också det faktum att vi finns för att skapa överskott till välgörande ändamål.  Sammantaget är vår vision både ett uttryck för vår strävan att vara ett företag i världsklass och vår ambition att göra gott i världen.  

Vår affärsidé

Med våra varumärken förgyller och förenklar vi dygnets alla måltider för konsumenter på den svenska marknaden.

Med förgylla menar vi att våra produkter ska bidra till en bättre matupplevelse på olika sätt. Som pålägg på smörgåsen, smaksättare, tillbehör, ingrediens för en hel måltid eller i form av recept och inspiration för matlagningen. Med förenkla menar vi smarta förpackningslösningar och innovativa produkter som fungerar till de flesta typer av måltider och ett sortiment som passar alla människor alla dagar i veckan! 

Våra produkter och varumärken

O. Kavli AB har produkter inom flera olika livsmedelskategorier: mjukost, dressing, senap, sås, majonnäs, mejeri, växtbaserad dryck/gurt/matlagningsprodukt, ättika, vinäger, olja och vinägrett, gryn, pasta och bröd. 

O. Kavli AB marknadsför varumärkena Kavli, Eriks®, Johnny’s®, Hultbergs®, Västerviks senap®, Bärry®, Skyr®, Tigers yoghurt, Bollnäsfil®, Perstorp ättika, Planti®, Druvan® och Lyckans Ost®. 

Produktion och försäljning

Tillverkningen av våra produkter sker vid våra fabriker i Eslöv och Älvsjö, där även huvudkontoret är placerat. Våra växtbaserade produkter under varumärket Planti tillverkas på koncernens anläggning i Åbo, Finland.  Vi anlitar externa samarbetspartners för tillverkning av några av våra produktkategorier, till exempel mejeri. 

Våra försäljningskanaler riktar sig idag främst till Retail på den svenska marknaden och står för ca 80% av försäljningen. Våra övriga affärsområden är riktade till Food Service, Industri, Private Label och Export. 

O.Kavli AB är en del av Kavli Group som omsätter ca 3,8 miljarder SEK och finns i Norge, Finland, Sverige och England. Kavli Group leds av CEO Erik Volden och har sitt huvudkontor i Nesttun utanför Bergen i Norge.