Veganska frittes med chipotlemajo, tacostil

Ingredienser

2 dl Kavli vegansk majonnäs
1 msk chipotlepaste
1/2-1 msk lime, pressad
Picklad rödlök
1/2 dl ättika, 12%
1 dl socker
1,5 dl vatten
2 st rödlökar, i skivor
Majs- och bönfritters
1 förp. svarta bönor, ca 380 g
1 förp. majs ca 340 g
2 st salladslökar, i tunna skivor
2 msk majsstärkelse
1/2 msk bakpulver
2 dl kikärtsmjöl
1-2 krm cayennepeppar
1 tsk salt
svartpeppar
1 dl havrebas eller havregrädde
Neutral olja till stekningen
Till servering
1 paket Tortillas, gärna små
Sallad
1/2 kruka färsk koriander

För 4 portioner:

Vegetarisk taco med nya, lite heta smaker. Ta mindre chipotlepasta om du är känslig för stark mat.

Gör såhär:
Rör ihop chipotlemajo och ställ i kylen. Pickla rödlök genom att koka en lag på ättika, socker och vatten. Låt lagen svalna, lägg i löken och häll över i en glasburk. Håller i kylen i 1 vecka. Skölj bönorna och låt rinna av i en sil tillsammans med majsen. Blanda skivad salladslök, majsstärkelse, bakpulver, kikärtsmjöl och kryddor i en bunke. Rör ner havrebas och låt det svälla i ca 10 min. Forma smeten till 12 st bulliga plättar och stek i olja i ca 2 min på varje sida. Servera 1 – 2 frittes på varje tortillabröd, toppa med sallad, chipotlemajo, koriander och picklad rödlök.