Bild Fläskfiléspett

Ingredienser

Spett
600 g fläskfilé
2 st rödlökar
1 st gul paprika
0,5 st zucchini
1 st vitlöksklyfta
3 msk olivolja
2 msk Druvan® Vitvinsvinäger
1 msk honung
1 tsk rosmarin
salt & svartpeppar
Bulgur
1 st grönt äpple
4 dl Druvan® Bulgur
1 st fänkål
salt & svartpeppar
Druvan® Vitvinsvinäger
Paprikadipp
0,5 burk Druvan® Ajvar Relish
1 dl crème fraiche
0,5 st vitlöksklyfta
1 nypa salt & svartpeppar

Gör så här:

4 personer

Sätt ugnen på 200 grader. Skär rödlök, paprika och zucchini i bitar. Putsa fläskfilén, skär den i 2 cm tjocka skivor. Lägg allt i en stor bunke. Gör marinaden på vitlök, olivolja, vinäger, honung, rosmarin, lite salt och svartpeppar. Häll marinaden över kött och grönsaker och blanda ordentligt. Låt stå i 5 min.

Laga Druvan® Bulgur enligt anvisning på förpackningen. Finstrimla fänkål och äpple, blanda med bulgur strax innan servering. Ringla över lite olja och Druvan® Vitvinsvinäger. Salta och peppra. Varva kött och grönsaker på spett.

Släng på grillen eller in i ugnen. Servera!

Paprikadipp

Blanda ihop ingredienserna och servera! Gillar du vitlök kan du pressa i en 1/2 klyfta

Tillsätt gärna 1 knivsudd sambal oelek för lite extra smak.