Äppelbalsamico Kyckling

Ingredienser

800 g Kycklinglårfiléer
3 st Schalottenlök
2 st Vitlöksklyftor
400 g Körsbärstomater (ex. Romantica tomater)
3 msk Druvan® Äppelbalsamcio
2 msk Kyckling eller Grönsaksfond
1 dl Matlagningsgrädde
2 msk Rapsolja för stekning
Salt & Peppar (gärna från pepparkvarn)
Valfri mängd färska örter för garnering (ex. basilika eller oregano)
4 portioner

Gör så här:

 Hacka schalottenlök och vitlök. Dela körsbärstomaterna på hälften.

Stek kycklingen i rapsoljan så den får en fin gyllenbrun färg på båda sidorna. Krydda med salt och peppar (gärna från en pepparkvarn). Lägg i schalottenlök och vitlök i pannan med kycklingen och fräs i någon minut. Häll de delade körsbärstomaterna i pannan och låt allt stekas i ca 5 minuter.

Häll på Druvan® Äppelbalsamico samt fond. Låt allt fräsa i ytterligare någon minut. Tillsätt matlagningsgrädden. Låt allt puttra i några minuter. Strö över med valfria örter och smaka av med salt och peppar vid behov.

Servera med exempelvis en sallad, ugnsrostad potatis, potatispuré eller ris.

Smaklig spis!