bild sill

Ingredienser

1 sats ättikslag
1 burk inläggningssill (420g)
0,5 tsk grovt krossad vitpeppar
2 tsk grovt krossad kryddpeppar
1 lagerblad
5 kryddnejlikor
1 rostad hel vitlök
3 msk gräddfil
1 msk majonnäs

4-6 bufféportioner

Gör ättikslag med krossad kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad

och kryddnejlikor.

Sila av, skölj och skär sillen i bitar, Häll över lagen.

Låt vila i kyl minst 5 timmar.

 

Rosta vitlöksklyftorna med skal i ugnen i 45 minuter på 175 grader.

Låt svalna. Pressa ut den mjuka vitlöken och mosa ihop med gräddfil

och majonnäs. Smaksätt med nymald peppar.

 

Sila av sillen och blanda med vitlökssåsen. Lägg i en glasburk med lock.

Låt gärna stå något dygn innan servering.

Ättikslag

0,5 dl Perstorp Ättika 24%

2 dl socker

3 dl vatten

Blanda allt i en kastrull.

Koka upp och se till att sockret löser sig.

Låt svalna.