Syndigt gott. Halloumins lite sega konsistens kombinerat med krispig fritering och så en chipotle-rökig dipp till det. Världsklass.

Ingredienser

8-10 FRIES:
1 pkt halloumi
Valfria grönsaker, ex morötter, haricots verts, sparris
1 dl Kavli Spicy Guajillo
1 liter liter olja till fritering

GÖR SÅ HÄR: 

1. Skär halloumiosten i stänger i önskad tjocklek.
2. Hetta upp olja i en kastrull, när oljan är ca 160°C är den redo. Tips! Prova med en bit brödför att se om oljan är tillräckligt varm, om det bubblar och brödet får färg är det klart.
3. Fritera halloumin och lägg på hushållspapper för att rinna av. Fritera även haricotsverts och sparris, låt morötterna vara råa.
4. Värm 1 dl Kavli Spicy Guajillo i micron i cirka 45 sekunder på hög värme så att den blirrinnig, ta ut och rör om efter halva tiden.
5. Dippa, dippa, dippa!