bild smörgåstårta

12-15 bitar

Förbered rörorna till fyllningarna.

Lägg ett lager bröd på ett serveringsfat och bred ut tonsfiksröran i ett

jämnt lager. Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred ut laxröran i ett

jämt lager. Lägg slutligen ett lager bröd överst på tårtan. Hit går det bra

att förbereda tårtan dagen innan. Täck då hela tårtan noga med plast.

Mixa färska örter med en klick cream cheese. Vänd ner resten av cream

cheesen och täck hela tårtan med blandningen.

Skär sparris på längden med en osthyvel. Skala och skiva de råa betorna

tunt, gärna med mandolin. Dekorera tårtan med charkuterier, bitar av

ädelost och mozzarella. Fäst några majonnäsklickar i kanten och lägg på

sparrisgirlanger, betor, oliver och färsk basilika.

Bröd till smörgåstårta!

Det finns färdigskivade extra stora bröd för

smörgåstårta, fråga i din butik. Annars går det bra att skiva ett vanligt bröd

på andra ledden, till långa stora skivor, och lägga ihop dem till bottnar. Det

är också gott att använda både mörk och ljust bröd!

Rund tårta: 3 lager bröd med en diameter på 20 cm.

Fyrkanting tårta: 3 lager bröd med måtten ca 20 x 20 cm.

2 satser Tonfiskröra, se sid 8

2 satser Varmrökt laxröra, se sid 4

3 lager bröd

2 dl blandade färska örter

300 g cream cheese