bakad potatis med kycklingsröra

Bakad potatis med kycklingröra och krispigt bacon

Sätt ugnen på 175º C. Picka bakpotatisen med en gaffel och in i ugnen ca 60 min. Dela kycklingen på hälften, plocka köttet och skär i mindre bitar.

Lägg ut bacon på en plåt med bakplåtspapper och baka dem i ugnen på 175º C i 7 - 10 min tills de är knapriga. Låt svalna på hushållspapper.

Skär äpplet i små bitar, pressa citron över äpplebitarna. Blanda sedan med Kavli äkta majonnäs och kycklingbitarna. Smaka av med salt och svartpeppar. Skölj sallad och blanda med rödlök, tomat och dressing.

Skär ett kryss på bakpotatisen och fyll med kycklingröra. Avsluta med att hacka och strö över knaprig bacon.

Servera med sallad. Smaklig måltid

INGREDIENSER 4 portioner

4 bakade potatisar
1 hel grillad kyckling
1 dl Kavli Äkta majonnäs
1 förpackning skivad bacon
1 bakplåtspapper
1 äpple
½ citron
2 krm svartpeppar

Sallad:
1 mixsallad
2 tomater
1 rödlök

Dressing till salladen:
1 msk äppelcidervinäger, 2 msk olivolja, salt, socker, peppar.

Bilder til saken: